zaterdag 25 juni 2011

Mama en schrijfster Susan Smit (37) is veranderd door het moederschap

Mama en schrijfster Susan Smit (37) is veranderd door het moederschap.
Van vamp naar mama was een grote stap. Susan Smit heeft erover geschreven en het boek opgedragen aan haar dochtertje Linde. Toen ze 34 was en weer vrijgezel, vond ze ’liever geen kind, dan met de verkeerde man’. Tot de blondine haar Peter tegenkwam. „Al verrassend snel dacht ik ’hij wordt de vader van mijn kinderen’.”
„Dat had ik nog nooit gehad met een man”, vertelt Susan Smit aan Pagina Privé. „Er waren rationele dingen: deze deugt. Maar het is vooral iets diepers, een innerlijk weten dat je een toekomst met elkaar hebt. Toen we het gesprek hadden over dat we kinderen wilden en wel met elkaar, voelde het alsof er een deur was opengegaan.”
Susan Smit openhartig: „Ik heb, voordat ik Peter leerde kennen, aan het universum gevraagd ’Als er een kindje is dat ik moet krijgen, breng me dan naar haar vader toe’. Daarna, toen we aan het proberen waren, voelde ik haar steeds dichterbij. Dat is het mooiste wat er is, zielscontact met het wezen dat in je leven gaat komen.”
Dat inzicht leidde tot haar elfde boek dat maandag wordt gepresenteerd. „Ik miste iets in alles wat ik las en hoorde, het zielsaspect van zwangerschap. Ik ben niet zweverig”, schudt Susan Smit haar hoofd, „ik accepteer de niet-tastbare werkelijkheid. Daarom heet mijn boek Zwanger met lichaam en ziel.”
Het lijkt een omschakeling, van een sexy blonde vamp op hakken tot moeder. „Ik was er wel aan toe. Had een lange relatie van elf jaar, daarna van twee jaar.” Susan Smit had een relatie met o.a. jeugdliefde Menno en Peter R. de Vries, voordat ze haar Peter Veldhoven tegenkwam. „Met hem ben ik twee jaar samen. Ik voel me heel fijn in deze fase van mijn leven. Vind het ook leuk om mijn vriend in verschillende rollen te zien. Als geliefde, op zijn werk, als vader... ”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten