maandag 21 november 2011

Susan Smit in 'Mag ik U kussen'


Schrijfster en columniste Susan Smit in 'Mag ik U kussen'.


Een leger van ridders strijdt zondag 20 november om de kus van Susan Smit in de verleidingsshow ‘Mag ik u kussen’. Romantiek, poëzie, intelligentie en humor: de mannen gooien alles in de strijd. Aan het einde onthult Susan wie haar het meest heeft weten te charmeren.


Leo Alkemade, Murth Mossel en Philippe Geubels proberen de aantrekkelijke en sexy Susan Smit met romantiek, poëzie, intelligentie en humor te verleiden. Onder leiding van presentator Art Rooijakkers wordt de kijker aan het eind van de show getuige van een voyeuristische kus aan de winnaar.

De Hoofse liefde herleeft en de grenzen van het flirten worden definitief verlegd in deze verleidingsshow. Acht stijlvolle vrouwen en een man in totaal: Victoria Koblenko, Do, Lauren Verster, Kim Feenstra, Annette Gerritsen, Susan Smit en Vigo Waas bieden in ‘Mag ik u Kussen’? hoogst exclusief en eenmalig een kus van hun lippen.

Ze worden op een voetstuk gezet door een leger van ridders. Onder anderen Jandino Asporaat, Martijn Koning, Murth Mossel, en Roué Verveer, strijden keihard om de kus.
In elke aflevering zal ook een Belgische comedian zich mengen in de strijd.


Mag ik u kussen? is een Nederlandse humoristische 'datingshow' die vanaf 25 september 2011 op televisie wordt uitgezonden door de AVRO. De show is gebaseerd op het gelijknamige programma van de Vlaamse zender Canvas.

Drie komedianten, twee Nederlandse en één Vlaamse, binden de strijd met elkaar aan om de gunsten van een bekende Nederlander, in de regel een vrouw zoals Susan Smit. Het spel bestaat uit verschillende rondes, en na elke ronde deelt de vrouw in het geheim punten uit aan de comedians. Na de ronde 'Het vragenvuur' wordt onthuld welke van de drie deelnemers de minste punten heeft. Deze deelnemer is de zogeheten 'loser' en valt af. De overige twee komedianten nemen het nog één keer tegen elkaar op, waarna de vrouw bekend maakt wie het wat haar betreft het best heeft gedaan en dus de winnaar is. Deze winnaar mag aan het eind van het programma de vrouw kussen.

Naar Vlaams voorbeeld worden in de laatste uitzending van het seizoen de rollen omgedraaid en zullen drie vrouwen strijden om de kus van een begeerlijke man, namelijk cabaretier en acteur Viggo Waas.

De presentatie van Mag ik u kussen? is in handen van Art Rooijakkers.

De Avro komt met een nieuw spelletje op Nederland 3: Mag Ik U Kussen? Drie markante mannen strijden om de kus van één verleidelijke bekende vrouw. Om de kus te verdienen, moeten ze Susan Smit overreden met romantiek, poëzie, intelligentie en humor. Art Rooijakkers presenteert Mag Ik U Kussen?, dat uit België is komen overwaaien en aldaar zeer succesvol is. “De combinatie van de lyriek en de grap maken Mag Ik U Kussen? heel leuk.”

Rooijakkers heeft inmiddels bijna alle opnames achter de rug en is enthousiast. “De humor is soms plat, maar de gedichtjes of liedjes compenseren dat weer. Je ziet gewoon drie mannen die alles uit de kast trekken om een mooie vrouw te versieren. Het is bijna alsof ze in een kroeg zitten en jagen”, vertelt hij.

De drie mannen die strijden om de gunst van de bekende vrouw wisselen wekelijks, wel zit er altijd een Belg bij. “Ze zijn charmant en kunnen dingen zeggen die wij ons als Nederlanders niet kunnen veroorloven. Bovendien kennen ze het format”, aldus Rooijakkers. Onder andere Jandino Asporaat, Roué Verveer, Edo Brunner en Patrick Stoof jagen op een kus.

Voor Rooijakkers is Mag Ik U Kussen? een programma met een zeer bescheiden rol. “Af en toe neem ik de vrouw in bescherming als de mannen uit de bocht vliegen. Of ik spoor ze aan het beste beentje voor te zetten. Een bescheiden rol, maar dat vind ik niet erg. Het is echt een heel leuk format. En de studiosetting is voor mij nieuw, een mogelijkheid om me verder te ontwikkelen.”

In de eerste aflevering staat Katja Römer-Schuurman centraal, verderop komen onder andere Jennifer Hoffman, Victoria Koblenko, Annette Gerritsen, Do(minique) van Hulst, Susan Smit en Viggo Waas nog voorbij.


Datingshow. Drie comedians proberen de bekende Nederlandse vrouw Susan Smit met romantiek, poëzie, intelligentie en humor te verleiden. Aan het einde van de verleidingsshow onthult de vrouw wie haar het meest heeft weten te charmeren, waarna de winnaar haar mag kussen. Presentatie: Art Rooijakkers.


Schrijfster en columniste Susan Smit is zondag te zien in Mag ik u kussen? Waar kijkt zij graag naar?


Susan Smit: KRO De wandeling vind ik in al zijn eenvoud een heel ontroerend programma. Wandelen haalt je uit je hoofd en brengt je naar je hart, dat merk je in de gesprekken. Hella van der Wijst heeft iets over zich waardoor haar gasten het achterste van hun tong durven laten zien: ze is zichzelf en oprecht geïnteresseerd. Op tv zijn vaak niet-interessante verhalen van bekende mensen te zien, terwijl uit dit programma blijkt dat de verhalen van onbekende mensen veel boeiender en inspirerender zijn.Susan Smit: In de boeken van de – nog onbekende – schrijfster Pamela Kribbe vind ik alles waar ik ooit naar heb gezocht. Ze geeft in haar boeken een spiritueel perspectief op het mens-zijn: bijvoorbeeld over vorige levens en hoe we ons verhouden tot de natuur. Verder lees ik eens in de zoveel tijd een van mijn lievelingsboeken, zoals De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera. Ik weet hoe het afloopt, maar toch ontdek ik iedere keer weer nieuwe lagen en geniet ik van de vertrouwde sfeer van het boek.  

2 opmerkingen:

  1. Jezus, wat een fijne intelligente vrouw is het toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon een bloedmooie vrouw...met toevallig ook nog brains...

    BeantwoordenVerwijderen